проф. Михаил Константинов

Проф. Михаил Константинов

Да защитим децата си

7215 | 17 март 2018 | 00:19

Самоубийствата сред джендърите, особено тези, които по два пъти си сменят пола, са над 10 (десет!) пъти повече, отолкото сред нормалните хора. Това ли искаме?

Проф. Михаил Константинов

Монитор

Мнозина биха казали, че това заглавие-лозунг е излишно. Защото какво друго има да се защитава и пази преди всичко, ако не децата? И даже правното недоносче, наречено „Истанбулска конвенция”, и то така е кръстено за камуфлаж, срещу насилието над жени и деца било то. Там обаче камуфлажът бързо падна и царицата се оказа гола. Ще припомним как именно се случи всичко това. И какво следва.

Когато ГЕРБ отправи питане към Конституционния съд и си изтегли временно конвенцията от парламента, седнахме с един приятел да изпием едно малко по случая.

„Не се радвай”, каза ми той, „те тези, зад сцената, няма да мирясат. И имат три начина за убеждаване: купуване, заплаха и изчезване. На тези, нашите години, първите два начина са неефективни, така че да внимаваме с изчезването.” Трудно е с този вид внимание, но някои елементарни неща може да се направят. Например, не ходете често в един и същи ресторант, пийте само от бутилка, която сами сте отворили, не ходете по едни и същи улици, не се разхождайте късно в парка и не ходете сами в планината. Това последното, впрочем, е винаги правилно, независимо дали сте параноик, или не. Или дали ви преследват.

Параноично, или не, но в доста държави от Европейския съюз,

на който сме горди членове, напоследък интензивно избиват журналисти и други неудобни личности. В САЩ ги избиват от 2016 г. насам. И даже не си правят труда убийствата да изглеждат като инцидент, защото целта е не само да изчезнат човека, но да уплашат тези, които не се купуват и не се плашат лесно. На свой ред и руските служби са я подкарали на поразия и ликвидират, когото сварят, без всякакъв свян и неудобство. От времената на Сталиновия агент Судоплатов са я усвоили тази технология и сега само я усъвършенстват. И са добри, гадовете (по думите на някои държавни ръководители), не може да им се отрече. Не напразно висшите им духовници са генерали от КГБ, а нашите едвам до полковник го докарват.

Но да си дойдем на темата. Формално, децата у нас и по света са добре защитени. Конвенции и най-важното, закони, като че ли добре ги закрилят. Но само така изглежда. Няма да говоря за това, което се случва с момиченцата и момченцата в дивите чукари и гъстите джунгли по света, там нещата са отвъд Ада. Но ще говоря за това, което се случва в Европа, попаднала напоследък под внимателния поглед на създателите на конвенции.

В Белгия педофилска мрежа, водена от изрода Марк Дютрю,

и включваща висши политици и приближени на престола, изнасили и уби десетки деца. Случаят остана недоразследван. Познайте до три пъти защо.

В Норвегия наскоро разкриха може би най-отвратителната педофилска мрежа не само в Европа, но и в света. Защото изнасилените и убити деца са под една годинка! Ще повторя, става въпрос за едногодишни деца! Ще се изненадате ли, ако разберете, че в тази мрежа родители са изнасилвали и убивали собствените си бебета? Случаят остана недоразкрит, или поне аз не знам дали го разкриха докрай и дали ги осъдиха. То и там максималното наказание е 21 години комфортен затвор, колкото в момента лежи и световният рекордьор по убийства за един ден, със 77 бройки. И внимавайте да не го наречете със старото му име Андеш Брейвик, че ще ви осъди на минутата. Щото вече си е сменил името и е много обидчив. Важното е, че Норвегия му пази правата, щото бил човешко същество. А изнасилените, изкормени и избити по друг начин едногодишни дечица на Норвегия, те какво? Ми нали и те са (по-скоро са били) човешки същества? Толкова по въпроса, до следващата касапница, ако благоволят да ни информират за нея.

Преди пет дни в два английски ежедневника публикуваха

резултатите от едногодишно журналистическо разследване за един английски град, който има вид на пакистански, и е също толкова безопасен за живеене. И не само. Та там били изнасилени 1500 (хиляда и петстотин!) бели английски момичета, а десетки от тях след това били избити. Изнасилвачите-убийци били с мигрантски произход, полицията от 10 години ги знаела, но не ги закачала, за да не я обвинят в расизъм. Имаше и снимки на някои от полицаите. Не знам защо, но ми мязаха на джендъри. Но може и да греша. Информацията за това чудовищно и (надявам се) нетипично за Великобритания продължаващо престъпление, спешно изчезна от мрежата. Естествено, от Мрежата нищо не може съвсем така да изчезне. Каквото трябва, сме го запазили. Та смятам официално и най-учтиво да помоля почитаемата г-жа Ема Хопкинс, посланичка на Великобритания у нас, да ми отговори на два въпроса. Първо, вярна ли е тази информация за хилядите изнасилени деца, и второ, защо тя толкова бързо изчезна от официалните сайтове? Сигурно никой не се е интересувал от нея, вероятно. То и какво ли му е тук интересното?

Ще повторя, за който не е разбрал. Представете си голям български град с 200 хиляди души, в който са изнасилени 1500 момичета, десетки са убити, а има и убити родители, дето нещо непредпазливо са питали по въпроса. Представете си го още веднъж. Може и трети път да си го представите. Представете си, че пресата мълчи, а полицията си трае. Няма ли тогава да отидете пред парламента и Министерския съвет, за да изринете тази паплач, която ви управлява и е допуснала това да се се случи? Няма ли да извлечете паплачта за косите и да й направите едни други работи? Знам, че това с онези момичета не може да се случи в България, и слава на Бога за което. Но то се случва някъде там, в Европа.

Където, освен че изнасилват деца, в затворените общности

си обрязват жените. Случва се всичко това в Англия, която обаче не е ратифицирала Истанбулската Конвенция. Ми да вземе да я ратифицира, та белким спрат там изнасилванията и оскатяванията на деца. Впрочем, именно в Англия и Уелс изнасилванията на глава от населението са 30 (тридесет!) пъти повече, отколкото у нас. Затова много се забавлявам, когато почнат да ми дават акъл някои хора, как е правилно да се живее и как – не толкова. Наскоро една посланичка ни направи забележка, че сме имали малко жени-инженери. Само дето явно беше чела класацията наобратно. Защото ние сме сред първите държави по относителен брой жени с инженерно образование. За разлика от някои бивши империи, дето са на опашката.

За изнасилването на повече от 1000 жени в Кьолн пред катедралата (изнасилването не е само проникване, според самите западняци!) вече е казано всичко. Но нищо не е направено. А свободната германска преса, дето била по-свободна от нашата, мълча 10 дни! Да мълчиш при наличие на социални медии е кретенизъм. Или убеждение, че всички останали са малоумни. Германия е ратифицирала Конвенцията. Е, и? Вярно, че тази година я ратифицираха и може би още не знаят, как да я прилагат. А междувременно жените им продължават да ги изнасилват показно. Което ми напомня, че е много страшно да започнеш война и да я загубиш.

В продължение на десетки (оказаха се даже стотици) години

хиляди деца, момченца и момиченца, са изнасилвани от висши, средни и низши санове на Католическата църква по света. По целия свят, но и Европа също така, и то в немалки количества. Тук рязко искам да разгранича от това продължаващо и сега престъпление българските католици, които имат неоценим принос в духовното развитие на народа ни. Ватиканът, прочие, не е подписал и не е ратифицирал Истанбулската конвенция. Ми да вземе да я ратифицира, за да видим, дали ще спрат изнасилванията на деца от католическите свещеници по света.

Всички служби на ООН и други международни организации са проникнати не от отделни педофили, а от цели педофилски мрежи. Вместо да сложат ред в собствената си прогнила и развратна кочина, изтъкнати представители на тези организации раздават акъл и морал с вид на върховни ментори. Ми да прочетат Библията и да видят гредата в собствените си очи, преди да се вторачват в сламката в нашит очи.

Турция пък е ратифицирала конвенцията още преди 4 години. За това време там са убити няколко хиляди жени от мъжете си. Официално. Ми да вземе Турция да я ратифицира още веднъж, може пък да помогне. Макар че надали. Наскоро турското Министерство на религията (Дианетът) постанови, че мъжете могат да се женят за 9-годишни момиченца. Повтарям, за деца на девет години! И що така, нали Турция е ратифицирала Конвенцията? Та затова викам, да вземат да я ратифицират още веднъж. Може и още няколко пъти, за затвърждаване.

И е съвсем несправедливо да обвиняваме само Турция за опитите за

налагане на педофилия по официален път

Щото по неофициален педофилията по цял свят е масова.

В Европейския парламент и в други европейски институции от години валят предложения и конкретни текстове за легализиране на секса с 14-годишни деца, а наскоро наглеците заговориха и за 12-годишни. Щото някаква средновековна кралица на толкова години се омъжила и родила престолонаследник. Някакви сбъркани „зелени”, вместо да се занимават с наистина катастрофалното положение с екологията, обикалят медии и форуми не само с предложения за узаконяване на педофилията, но и на зоофилията. Някой ще каже, че какво й пречи на някаква зелена да спи с кучето си? Ми пречи й законът за защита на животните, това й пречи. И затова искат да се легализира и тази извратенящина.

Съжалявам за отвратителните неща, с които занимавам читателите, но те пряко заплашват децата ни. Разбира се, измислените „зелени” отдавна се занимават и с легализиране на инцеста, т.е. на кръвосмешението. Но искат да го правят с малолетни, там ги стяга чепикът. Защото и сега всеки извратеняк може да легне с майка си, или с баба си, стига само той, извратенякът, да е на 18 години и да не я насилва. Сега искат той да е 14-годишен като спи са майка си.

Заради всички тези гадости, извратената вълна, изригнала сякаш от вратите на Ада, може и трябва да бъде спряна. Днес да бъде спряна, защото втори опит няма да има. Достатъчно е да унищожиш, или тежко да поразиш, едно само поколение, и резултатите са плачевни. Както сега ще видим.

През Първата световна война беше унищожен цветът

на Европейската аристокрация и интелигенция. Защото онези хора бяха по своему достойни и не скриха синовете си от кланицата. Само дето децата им не се върнаха от фронтовете и генът им беше затрит. През Втората световна нещата се повториха, но този път Франция и Англия бяха по-предпазливи. Отнесоха го обаче руснаци и германци.

Над 95% от момчетата, родени през 1923 и 1924 г. в Съветския съюз, загинаха по фронтовете. Подобно, макар и не толкова зловещо, беше и положението в Германия. Тази загуба на генофонд в Германия и Русия още не може да се преодолее. Така че много добре знаят какво искат тези, които се опитват да унищожат децата ни.

Фактите

В момента в Европа и САЩ се извършват престъпления над деца, за които обявеният за шампион на злото Хитлер не е можел и да мечтае. Щото не му беше достатъчно развита технологията, а на д-р Менгеле не му стигна времето. На много места в Англия и САЩ на малките деца, особено на децата на извратеняците, им дават хормони за потискане на половия растеж.

За да пораснели децата, та сами да решали от какъв пол ще са! И какво именно да решават? Едно натъпкано с чужди хормони и превърнато в плужек същество, дето на 13 години не знае какво е, то ли да реши? И ако реши грешно? Самоубийствата сред джендърите, особено тези, които по два пъти си сменят пола, са над 10 (десет!) пъти повече, отолкото сред нормалните хора. Това ли искаме?

Ясно е, че опазването на децата се превърна в общонародна задача. Недопускането на джендър-пропаганда и насилие над децата ни е жизнено условие за оцеляването на българския род.

Днес на карта е поставено именно това – да оцелеем като род, като биологичен вид.

Не можем да проиграем тази карта, втори опит няма да има!

Ужасяваща статистика

Всеки е чувал забележителната поговорка, че когато фактите говорят и боговете мълчат. Разбира се, някои хора интерпретират фактите така, както дяволът чете Евангелието. Което пък е друга прекрасна българска поговорка.От спекулациите и лъжите във връзка със злополучната Истанбулска конвенция, която май логично си отива, една ми направи особено впечатление. Защото директно противоречи на фактите. Много от хората, с които съм говорил на тази тема и които само бегло познават нещата, казват нещо такова: добре, не ни харесва Конвенцията в този вид (то друг вид тя няма и не може да има!), но защо само ние и Русия не сме я ратифицирали? И добавят Азербайджан, който нищо не е ратифицирал, а даже не е и подписвал. Както впрочем и Русия. Ми, отговарям аз, защото това не е вярно! И не просто не е вярно, а даже е архилъжовно. Защото не са я ратифицирали 40%, или даже 47% от държавите, зависи коя база ще приемем. Как ви изглеждат тези проценти на фона на лъжовното „само Русия и Азербайджан”?Нека кажем още нещо за числата. Както ще видим по-долу, у нас стават относително два пъти повече изнасилвания, отколкото в Черна Гора. И това е лошо. Но у нас изнасилванията са (моля, седнете стабилно, за да не паднете!) 36 пъти по-малко на глава на населението за една година, отколкото в Англия и Уелс! Това също така значи, че в Англия и Уелс има над 70 (седемдесет!) пъти повече изнасилвания, отколкото в Черна Гора.Тук всеки може да продължи да добавя удивителни знаци и те все ще са малко. И нека поясня: това са данни на европейската агенция Евростат за 2015 година, а не на президента Путин и на неговата пропаганда. Ако тук някой се сети, че ужасяващият брой изнасилвания в Англия и Уелс е свързан с променения етнически състав на Обединеното Кралство след Втората световна война, няма да седна да го/я разубеждавам.Тази статия е пълна с числа и за мнозина ще бъде скучна. Но моля не я захвърляте. Защото зад тези числа е истината, ужасяващата истина. Когато наистина се ужасите на макс, някои от вас ще си помислят, че България стои толкова добре в статистиките, защото у нас изнасилванията се крият. Тъй като изнасилените циганки знаят, че ако се оплачат, ще ги бият, както често се случва. Но в Англия и Уелс изнасилените пакистанки също не се оплакват. Тъй като се страхуват, че ще ги убият, както често се случва. Кой страх е по-страшен?Според официалните данни на Евростат (има ги свободно в Мрежата) броят на изнасилванията на 100 хиляди души за една година в Европа стои така. Класацията се води убедително от Англия и Уелс с 62 изнасилвания. Следва Швеция с 57, а там доскоро нямаше такива ужасии. Някой може ли да познае до три, защо сега Швеция е на второ място в тази срамна класация? В гордата Исландия, където слънцето е кът и има дефицит на витамин Д, изнасилванията са 54. При това там няма мигранти и значи исландците сами си изнасилват жените, по една на всеки 920. У нас обаче е една на 30 000, за сведение на всички, които мислят, че тук е Адът, а там – Раят. Е, не е точно така. Следват останалите две парчета от Обединеното кралство, а именно Северна Ирландия с 39 и Шотландия с 33.В следващата по-умерена група са Белгия с 26 и Франция с 20 изнасилвания. Да видим сега скандинавските страни, където уж е най-високо качеството на живот и са най-щастливи хората. В Норвегия изнасилванията официално са 22, но там има много скрити изнасилвания и убийства на бебета, като някои педофили правят това със собствените си деца на възраст до една годинка (колко удивителни знака заслужава това свинство?!). Но защо свинство, има ли свиня, която изнасилва малките си? Там впрочем са добре и с убийствата, като през 2011 г. един младеж застреля 77 души по принципни съображения. И днес е в затвора за цели 21 години, горкият. Следват Финландия и Дания с по 19 изнасилвания. Германските държави Австрия и Германия са с по-прилични показатели, съответно с 13 и 9 изнасилвания годишно.Хулената и нетолерантна уж България е някъде на „опашката” на Европа с по-малко от 2 (две!) изнасилвания. Излагат се значи мъжете на България, дето иначе загиват под бойните си знамена, заради жените и децата си загиват, а знаме пленено нямат. За разлика от гордите тевтонци, дето тонове знамена им изгориха на един московски площад преди 73 години. То и затова днес им изнасилват жените на конвейер, примерно в Кьолн по Нова година. И после германците си крият жените в кошарки, за да не ги насилват онези, които дойдоха всички, щото ги поканиха. В столицата Берлин си правят кошарките,а в главите им пушат изгорените знаменаТевтонци, сър! И не, не ми е весело да пиша това, защото с Германия сме губили две войни, от големите, а това свързва навеки.Някой съмнява ли се какво ще им се случи на онези, поканените в Германия от лелята на нацията, ако имат глупостта да повторят изпълненията си от Кьолн в някой български град? Знаем какво ще им се случи. Но и те знаят, та не смеят да посягат. Щото тук джендъри почти няма, и дай Боже да не проима, но има наследници на хъшовете. Дето е бяла от костите им земята на България.Но да се върнем към статистиката. С под 2 изнасилвания годишно е и Словакия. Гърция пък направо е с неприлично малко изнасилвания – само едно, далеч назад от големите европейски държави, онези демократичните. И накрая е Черна Гора, с по-малко от едно изнасилване годишно на 100 хиляди жители. Нещо слабо се представят черногорците, за бойните знамена на които не знам, но които пет века завоевател не пуснаха в земите си.И какво се оказа? Балканските държави, простите, неуките и мърлявите, почти не си изнасилват жените! Не го казвам аз, Евростат го казва. Но пък големите, умните, демократичните и чистичките, не се спряха да ни поучават как не трябва да си бием и изнасилваме жените. Не е лошо това поучение, но то щеше да е още по-убедително, ако поучителите не биеха и не изнасилваха жените си 10 пъти повече от нас. Че даже 20, 30, 40, 50, 60 и 70 пъти повече! Повтарям: пъти, а не проценти. Щото процентите са 7000, за който може да смята. Така, че айде по-леко с поученията, ако е възможно. Да добавим, че в тези, цивилизованите уж държави, в мюсюлманските им закрити общности, дето полицай не е влизал 10 и повече години, не само си бият и изнасилват жените. Обрязват ги, а това е гадост от най-висш порядък. За такова нещо, ако законът го допускаше, трябва да се режат глави, и то не в преносен смисъл, а по особено мъчителен за престъпниците начин! Та белким на останалите им светне нещо в увредените мозъци.Много се трогвам, когато ми дава акъл държавата, която уби един от най-талантливите си писатели (Оскар Уайлд) и най-великия информатик на всички времена (Алън Тюринг), дето на всичкото отгоре й спечели Втората световна война, и то заради хомосексуализма на тези двамата! Така, че айде и тук малко по-кротко, ако е възможно. Нека тези държави, които си избиваха хомосексуалистите, а и евреите и циганите също, да подписват всякакви конвенции, необходимо им е. А ние сме подписали Конвенцията на ООН срещу насилието над жени във всичките му форми още през 1979 година, заедно с още почти 200 държави. Ама нямало било джендъри там! Ми няма, ние затова сме я подписали на ООН конвенцията (това последното е шега, но не съвсем). За да приключим с Евростат, по брой убийства сме на средно европейско ниво. А по разкриваемост сме на първо място с 94 разкрити убийства от общо 95 за 2017 г. Което е световен рекорд от цели 99%. Дай Боже всекиму!Време е да приключим с последната лъжа за това как е ратифицирана Истанбулската конвенция. Данните са на сайта coe.int на Съвета на Европа от 15.02.2018 г., по-нови данни няма. Самият сайт е лошо проектиран и с грешки (Мърлячи, сър!), но числата, с едно изключение, са верни. Сега внимавайте с данните, защото и там продължават да ни лъжат. В Съвета на Европа има 47 държави. От тях 45 са подписали (не става въпрос за ратификация) Конвенцията, като изключенията са Азербайджан и Русия – те си знаят защо. Сега наистина внимавайте! Конвенцията ератифицирана от 28 държави, или 60% от всичкиОт тези 28 държави, 21 на брой, или 75%, са направили това със забележки и резерви. Така искаха и нас да ни помамят, да ратифицираме котка в торба, но с резерви. Защото резервите нямат никакво значение.Когато осъзнаха това, поляците подеха инициатива за излизане от Конвенцията. Сътветно, Конвенцията не е ратифицирана от 19 държави, или 40% от всички. Сред тях е и България. Така нашата страна, най-малкото, не е някакво изключение. Две от пет не е изключение. В доста от тези 19 държави тече аналогична на нашата дискусия. И Конвенцията там вероятно също няма да бъде ратифицирана. Та затова са тези джендърни истерии и тръшкания, щото заверата е разкрита и се проваля.Съгласно родните джендърофили, тези 19 държави (сред които е Великобритания) са недемократични и примитивни и мъжете там искат да продължават да си бият жените. Което, специално за Англия и Уелс, може и да е вярно, предвид рекордния брой изнасилвания. За огромния брой регистрирани изнасилвания в Европа има и друго обяснение, върху което ми обърна внимание един наш социолог. Просто там лесно се получава обезщетение от държавата. Ако и тук стане така, държавата ще бъде залята с молби за обезщетения по истински и по измислени причини. Естествено, ние трябва да се грижим за истинските жертви. Въпросът е кои са те. Българите категорично няма да приемат някоя мигрантка да получава многохилядни обезщетения от българския бюджет, щото била изнасилена в лагера, докато възрастни българи агонизират с 200 лева пенсия.Ако накрая вземем всичките 53 държави и организации, които са участвали в писането на Конвенцията, тези, които не са я ратифицирали, са 25, или 47%. Сред тях са САЩ, Япония, Канада, Ватикана… Тези държави диви и варварски ли са? Ако някой мисли така, нека си каже, ще бъде забавно. Накрая една забележка. Да се лъже тотално в епохата на тотален интернет, макар и пълен с фейкове, е леко глупаво. Че и средно даже. Защото ние тук имаме тотален интернет и не сме глупави. Ама хич.А иначе полза от Истанбулската конвенция има. Най-малкото заради дебата, дето ни отвори очите. А ние очите си ще продължим да ги държим отворени и нека никой да не заблуждава по този въпрос. И да, законодателството и другите обществени практики трябва да се усъвъшенстват така, че добрите идеи в Конвенцията (има и такива, макар и калпаво поднесени) да се наложат ефективно. Тук трябва да се помни, че от насилие трябва да се предпазват всички, включително тези, които се самонаричат с антинаучното наименование „джендъри”. Не на последно място от закрила се нуждаят и мъжете, особено възрастните и безпомощните, които са между 20 и 25% от всички насилени хора по целия свят.За да се случи това, трябва да се разработи друг документ (Истанбулската конвенция е безнадеждна), в който не трябва да има сексизъм и джендъри, а само жени, мъже и деца, тоест хора. Защото такива ни е създала природата и защото това е нормата. Другото са извращения. Които по хуманни причини не трябва да се преследват, но по същите тези причини не трябва да се пропагандират и налагат. Новият документ трябва да пази всички беззащитни и особено децата. Както от физическо, така и от психическо насилие, от които второто често е по-страшно.И нека на всички да е кристално ясно, че ние децата си няма да дадем. Защото знаем, как предците ни са загивали за жените и децата си, т.е. за род и Родина. Няма да допуснем тези жертви да се окажат напразни. И дай Боже България, най-старата държава в Европа, да поведе войната за нормалност на човека, която предстои. Защото засега спечелихме само една от многото битки.

 

проф. Михаил Константинов

МАЙКАТА НА ДЖЕНДЪРИТЕ

2 февруари 2018

            През 2015 г. звездата на сериала „Игра на тронове” Емилия Кларк (р. 1986 г.), която играе ролята на Денерис Таргариен – майката на драконите, е обявена за една от най-сексапилните жени на света. И има защо. Всеки мъж, както и всеки ценител на женската красота, може сам да си достави удоволствието да потърси снимки на Майката на драконите в мрежата. Самите дракони са фантастични, силни, нежни, но и жестоки същества. А сериалът „Игра на тронове” е най-добрият телевизионен филм на всички времена.

            Джудит Бътлър (р. 1956 г. и показана на снимката по-долу) пък е майката на джендърите. И те фантастични същества, но слаби, недоволни и неопределени. Или може би Бътлър им е баща, защото тя/той се самоопределя като лесбийка и следователно не е много ясно какво точно е. Затова ще го оставим в особен смесен род, защото българският език е богат и там родове – дал Господ. Но именно родове има в българския език, а не джендъри, слава Богу!. Вижте лицето на идеолога на джендър-фантазмите на едно кресливо, не особено умно (меко казано) и агресивно сексуално малцинство. Вижте го още веднъж. Запомнете го.

            Г-жа/г-н Бътлър е американска еврейка с руско-унгарски корени. Нейни роднини са убити от германците по време на Втората световна война. Бътлър обаче заема антиизраелски позиции по редица въпроси и в частност по израелско-палестинския конфликт. Тук тя поддържа терористичните движения „Хамас” и „Хизбула”. Заради това Бътлър е официално обвинен/а в антисемитизъм и е наречена „морално покварена” от международни еврейски организации. Автор е на редица книги като „Безпокойства около джендъра” (Gender Trouble), “Тела, които значат”, „Отменяне на пола”, „Въпросът за джендъра” и др. Трудовете на Бътлър се приемат нееднозначно. Някои критици ги смятат за оригинални, което сигурно е вярно, докато други я обвиняват в шарлатанство, което вероятно също е вярно.

Така например професор Марта Нусбаум от Чикаго пише: „Трудно е да се прецени значението на идеите на Бътлър, защото е трудно да се разбере какви са те. Изпъстрената с неяснота нейна проза помага да се създаде аура на важност. Читателят, който не може да разбере за какво става въпрос, трябва да се съгласи, че това е нещо важно.” За тези си постижения Бътлър получава антипрестижни награди за „лошо писане”. Както отбелязва Комитетът по анти-наградите, опитите да се разбере какво иска да каже Бътлър, са загуба на време и изтърваване на смисъла.

            Тук ще дам някои мисли на джендър титана Бътлър за властта и хората, за което искрено се извинявам на читателите. И така: Субектът е принципно зависим от властта, но несводим до нея. Властта е едновременно външна спрямо субекта и зависеща в своето съществуване от него. Субектът е мястото на преповтаряне на властовите условия, което е ключово за възпроизводството и развитието им. Разбрахте ли нещо? Аз лично не, а и всички мои познати, на които показах това – също. А иначе имаме прилични коефициенти на интелигентност. Както се казва, повредата не е в нашия телевизор. Другаде е. Разбира се, хартията (или компютърната памет) е търпеливо нещо и всеки може да я изнасилва, колкото си иска. Няма обаче да допуснем да изнасилват децата ни с подобни, меко казано, дивотии.

През 2012 г. Бътлър получава германската награда „Адорно” за значителни приноси във философията, театъра и киното. Това се приема лошо и даването на наградата е определено като „скандално”. На самото връчване има демонстрация срещу награждаването, както и демонстрация в подкрепа на Бътлър. Това трогателно напомня българската практика в областта на демонстрациите. Германците, които са избили роднините на Бътлър в лагерите на смъртта (няма да казваме къде, че вече е подсъдно), могат да раздават каквито си искат награди. Къде сме обаче ние в този на пръв поглед безсмислен поток от думи и хаотични действия?

            Доскоро напоително ни обясняваха, че сме се изгубили в превода на Истанбулската конвенция и не разбираме какво е това „джендър”, дето било социален пол. Това с превода е фундаментална глупост, защото предполага, че не 80%, а цели 98% от българите сме дебили. Е, чак толкова не сме. Междувременно се появи нов превод на документа, в който фундаменталната глупост беше повдигната на квадрат. Там дивотията „джендър” изчезна, но нека видим какво остана. Остана това, че вече ни учат какво е „пол”. И какво точно ни учат? Първо седнете, за да не паднете от смях. В новия превод на чл. 3, т. „в” на злополучната и зловредна Конвенция, пише следното: „пол” означава социално изградени роли, поведения, дейности и характерситики, които определено общество смята подходящи за жените и мъжете.

Напълно в описания по-горе стил на майката на джендърите, това изречение е лишено от логика, но е пълно със зла умисъл. Първо излиза, че жените и мъжете нямат пол, защото самото понятие „пол” според Конвенцията използва понятията „жена” и „мъж”. Изглежда както г-жа/г-н Бътлър, така и неговите следовници у нас, имат много смътно понятие от логика. Както Аристотелева, така и всякаква друга. Защото е връх на глупостта да обясняваш понятието А чрез Б, а Б – чрез А. И второ, „пол” било социално изградена роля и характеристика според представите на обществото! На всичкото отгоре става въпрос не за  българското общество примерно, а за неясно кое. Пропагандаторите на Конвенцията имат ли някакви минимални познания по антропология? Излишен въпрос.

Според горното определение полът е някаква дивотия, родена във възпален мозък, която не зависи от половите белези на индивида и от произвежданите от тялото му хормони. Тоест всеки брадат терорист, самоопределил се като лесбийка (да не забравяме, че лесбийките са голямата грижа на Конвенцията), попада под пълната защита на закона, дават му се пари и му се осигуряват перфектни условия за живот, които са недостъпни за поне половината от българските пенсионери. Нещо повече, брадатият лесбиец непременно ще се окаже набит и абюзнат и държавата (Българската!) ще трябва да му плати лудо обещетение за това. И не само на брадатия лесбиец, но и на всяка представителка на определен етнос, която също ще се окаже насилена домашно или улично от някакъв непознат (вероятно този, с когото живее в момента) и нея също трябва щедро да я обезщетява държавата. Тези обезщетения стриктно ще се контролират от държавно хранени НПО-та и от наблюдателно-наказателния орган GREVIO, правен по модела на подобни органи в тоталитарните държави от не толкова далечното минало. С което уж сме се били разделили. Не, не сме се. Защото се опитват отвсякъде да ни го вкарат отново. Е, засега не успяват. България, разбира се, е богата държава и поне в началото ще издържи на този унизителен финансов рекет. А после? После ще има разни други неща и може дори някой невинен джендър да го отнесе.

И още нещо има, с което създателите и адептите на истанбулския документ откровено се гордеят. Щели да премахват стереотипите на пола! А бе, аланкоолу, какво точно смяташ да премахваш? Та нали именно чрез системата от стереотипи е оцеляло човечеството като такова и българският народ в частност през вековете и хилядолетията! Стереотипите, разбира се, еволюират заедно с човека, но именно по правилата на еволюцията става това. А не по волята на джендър идеолозите, които самите трудно разбират какво искат и какво са написали. В този дух са и опитите на джендъролозите да промият мозъците на децата ни. Моите деца вече ги изпуснаха, големи са и отдавна знаят какво е добро и зло. Но ако се опитат да го направят с внуците ми, ще имат проблеми. Големи и всякакви проблеми ще имат, а аз знам смисъла на думите.

А опасността отдавна не е само на теория. Вече има обучение по джендърология в някои български университети. В училищата са плъзнали анкетьори да питат децата на България от какъв пол са и как се чувстват в него! Публикуват се детски уж книжки и комикси, където същата тази нечист преспокойно се обсъжда и рекламира. И има опасност да стане като в българската поговорка, че докато умните се наумуват, лудите вземат, та се налудуват. Продължават следователно да ни мислят за дебили. Което отново поставя въпроса за дебилитета, но в малко по-друг аспект.

Лъжите в цялата история са особено отблъскващи. Първа е лъжата на авторите на злополучния документ, който уж бил за ненасилие срещу жени и деца, а се оказва, че е за правата на гейове, лесбийки, транс-не-знам-си-какви, бежанци и мигранти. И незнайно защо се мълчи за насилието срещу мъже. Една четвърт от всички насилени хора в белите държави са от този именно пол. Разбира се, транс-не-знам-си-каквите също не трябва да бъдат насилвани. Никой не трябва. Но мен от малък са ме учили, че не е хубаво да се лъже. Или поне не в такива чудовищни мащаби, както е напоследък. И даже не само от морална, а и от прагматична гледна точка е лошо да се лъже.  Когато не знаеш какво да кажеш, кажи истината – не съм го измислил аз.

Лъжа беше опитът Истанбулската конвенция да се прошмугне бързо и незабелязано в парламента около Нова година, та белким неизтрезнелите още българи не разберат, какво им се стоварва върху главите. Е, разбраха, за жалост на манипулаторите. Лъжа беше опитът да се скрие обяснителният доклад, където в явна форма лъсва замисълът на Бътлър и нейните/неговите апологети у нас. Лъжа беше, че не знаем езици и се губим из превода. Лъжа беше внушението, че ако не подпишем документа, ще бъдем като Русия. А защо не като Англия? Родината на модерната демокрация, дарила на света Магна Харта (Великата Харта), най-великият конституционен документ на всички времена, станал основа на индивидуалните свободи срещу произвола на властта на деспотите. Не станаха ли май доста лъжите?

Страната ни е подложена на чудовищен външен натиск, за да приеме нещо, което народът и всички вероизповедания в България категорично отхвърлят – това е без всякакъв прецедент, и не само в България. Днес е както през 1943 г., когато народът и Православната ни църква не приеха германската идея за окончателно решаване на еврейския въпрос у нас. И спасиха българските евреи, като застанаха зад ценностите, които са ни съхранили като държава през 14 века история. Каквато история никоя държава в Европа (подчертавам, никоя) няма. И защо е този натиск? Да не би на джендър идеолозите, които се опитват да вземат световната власт, им пука специално за България? България не обрязва жените си (което не е вярно за Франция, Англия и Белгия), а насилието над жени, което за съжаление съществува и у нас, е под световните и европейски норми. Не че не трябва и то да бъде изкоренено, разбира се. Та не за жените и децата на България иде реч. Иде реч за това, че България може да се окаже камъчето, което ще обърне колата на джендър инвазията, както и на една друга инвазия се е запънала. Първо в Европа, а после и по света. Макар че надали.

Засега битката е спечелена. Остана да спечелим войната. А ние сме известни с това, че печелим почти всички битки без да изгубим бойно знаме – няма такава държава по света (!), но губим накрая почти всички войни. От нас зависи това да не се случи отново.

24 януари 2018.

Истанбулската конвенция предизвиква такива реакции, защото засяга фундаментални ценности на българския народ и опити за тяхното разрушаване. Но има и нещо друго, което е много важно, а именно, че беше направен един много сериозен опит за прокарване на тази конвенция с лъжа.
Всъщност, лъжите бяха няколко.
Първата лъжа беше, че първоначално скриха обяснителния доклад към конвенцията и ни казваха: Абе, вървете я прочетете. Направих си труда да прочета обяснителния доклад. Това е един огромен документ – 71 страници дребен шрифт. Той е 2 пъти и половина по-голям от самата конвенция, правите се сметката. Разбира се, между многото неща там е скрито и това, което наистина е важно. Нека да го повторим, защото може би не всички са го чули.
Там се говори за недопускане на дискриминация по полова, сексуална ориентация, идентичност, основана на пола или джендъра, възраст, здравословно състояние, увреждания, семейно положение, сега внимавайте – статут на мигрант или на бежанец, или друг статут.
Освен това, изброяват се като подлежащи на защита гейове, лесбийки, бисексуални трансексуални лица, трансвестити, травестити и други групи хора. Аз даже трансвестит не знам какво е, травистит знаех, но тук явно познанията са ми малко.
Говориха за това, че трябва да се защитават жените – естествено. Няма такъв идиот в България, който да каже обратното. Естествено, жените трябва да бъдат защитавани, както между впрочем и мъжете, защото всички хора трябва да бъдат защитавани, включително категориите, които аз изброих.
Но защо не го казаха? И ние трябва да научаваме в последствие, че всъщност става въпрос за, повтарям – гейове, лесбийки, бисексуални, трансексуални и т.н. всичките тази група хора. Така, първата лъжа.
Идваме на втората лъжа, че трябвало да има декларация с резерви, както е например в Полша. В конвенцията и в обяснителния доклад изрично се казва, че не може да има резерви по основните точки. Както в България не може да има примерно референдум по серия неща, дефинирани преди това.
Освен това, трета лъжа – скриха за един репресивен орган, репресиращо-контролиращ, наречен GREVIO.
Това е един специален орган от 10 до 15 души в момента има в състава си 10 жени или не знам как да ги нарека, който орган, забележете, вече е отказал резервите в Полша.
Значи, те ни пробутват поляците, които са католици и религиозни, приеха конвенцията с резерви, ама пропуснаха да кажат, че този орган GREVIO, който е нещо като КГБ, той вече отхвърли възраженията на Полша. Тоест, поляците са си приели документа, възраженията им са пуснати в кошчето за боклук.
Сега, нека да ви кажа до какво води това нещо, пък ние да го приемаме или да не го приемаме.
Представете си, че по един престъпен и нелегален начин у нас идва един мъж мигрант, който заявява, че е преследван гей, той може даже да заяви, че е лесбийка забележете, защото това е един от основните джендъри според джендарологията. Това е гей, който се мисли за лесбийка, или пък лесбийка, която се мисли за гей. Моля ви се, аз нищо не измислям – това са техните си неща. Който слушател има здрав стомах, сам може да ги провери тези работи в мрежата. Според конвенцията обаче, ние сме длъжни да го приемем, да го обгрижим, а после да приемем и семейството му. И освен това, не можем да го съдим, защото по престъпен начин е влязъл в страната.
Аз, ако по престъпен начин прекося границата, ще ми дадат 5 години затвор. Той обаче пристига, брадат и голям и заявява, че е лесбийка, и не можем да го осъдим, защото сме подписали конвенцията. Между впрочем, искам да кажа, че по този начин ще бъдат ударени българските жени, колкото и да е абсурдна цялата история, защото всичките ни усилия ще трябва да ги захвърлил, за да обгрижваме мигрантите. Не че те не заслужават защита – заслужават, но да бъдат така добри да влизат през КПП-та, а не да лазят през оградите. Освен това много е важен и безпрецедентният акт на Българската православна църква, а и не всички други вероизповедания. Аз не помня след промените –последните 28 години, да е имало такава реакция на Българската православна църква за каквото и да било. Това е безпрецедентна реакция.
Това е една стъпка преди анатемата. Следващото, което може да направи, Българската православна църква е да отлъчи и да обяви анатема на тези, които приемат това нещо. Даже един от свещениците го каза в лично качество. Още нещо, което е важно да се знае: т.нар. „джендърна“ теория, измислена от един учен 1955 година на миналия век и разработена после от една лесбийка Джудит Бътлър, изобщо не е безусловно приета в науката, въпреки опитите за нейното насилствено приемане. Има си нормални лекари, нормални психолози и психиатри, които изобщо не приемат тези работи. Между другото, една весела новина – въпросната Джудит Бътлър, не знам госпожа ли е, господин ли е, какво е, през 2010 година е получила награда, а и преди това е получавала, за най-бездарно написана книга, от която нищо не може да се разбере, просто някакво стълпотворение от думи и т.н. Това са хората, които в момента така да се каже, се опитват да ни кажат какви да бъдем и какво да правим. Между другото, има изход от положението, защото пропастта, която в момента е изкопана между народа, между основните вероизповедания и управляващите е такава, че трябва да се намери разумно решене, от което, забележете, ще спечелят и управляващите.
Ако ГЕРБ силово наложат тази конвенция, аз им гарантирам, че ще загубят всички следващи избори. Както досега печелеха всички избори, сега ще започнат да ги губят. Изходът какъв е? Това е много просто. За такъв фундаментален въпрос, разкъсващ българското общество, трябва да се свика референдум. Ние свикахме референдум за какво ли не, включително за глупости. Референдум с един единствен въпрос – Да ратифицираме ли Истанбулската конвенция? С два отговора – „да“ и „не“. Не е нужно да се събират подписи за този референдум. Има един човек в България, който може да го свика утре този референдум. Мога да ви кажа кой е той. По закон това е президентът на Република България. Утре той може да свика референдум. И аз мисля, че това е изходът, а не да се избием тук за глупости. Междувременно нека да се обсъдят тези неща, нека да се приемат промени в законодателството, ако приемем, че не е добре защитена жената в обществото, което аз не мисля че е така, но няма значение, винаги може да се усъвършенства едно законодателство, но целта на конвенцията, аз току-що ви я прочетох. Самият факт, че са се опитали да я вкарат в лъжа и измама, вече говори много неща. Продължават, когато говорят едни хора за тази конвенция, да забравят обяснителния доклад. В очите им се казва няколко пъти за този доклад, те се правят че не са чули.”